Sjeverna Koreja / - SHUTTERSTOCK
09/06/2024 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjeverna Koreja poslala još 330 balona sa smećem svom južnom susjedu

Južnokorejska vojska je procijenila da je još 330 balona napunjenih smećem Pjongjang poslao u subotu preko granice, kao odgovor na slanje propagandnih letaka na sjever od južnokorejskih aktivista.

- Do sada je oko 80 (balona) palo u našoj oblasti i trenutno ništa nije identifikovano u vazduhu - navodi se u saopštenju južnokorejske vojske.

Juče su saopštili da su u pripravnosti zbog mogućeg dolaska balona iz Severne Koreje.

Analiza balona pokazuje da nisu sadržavali „nikakve opasne materije", dodaje se u saopštenju.

- Sjeverna Koreja se upušta u još jednu provokaciju niskog nivoa, lansiranjem balona sa smećem na naša civilna područja - izjavio je gradonačelnik Seula Oh Se-Hun.

U dva talasa prošle nedelje, Pjongjang je svom južnom susjedu poslao nekoliko stotina balona napunjenih smećem, u kojima su između ostalog bili i opušci cigareta i životinjski izmet.

Sjeverna Koreja napada Južnu balonima sa smećem

Prema Pjongjangu, ti „iskreni pokloni“ bili su odgovor na slanje balona napunjenih propagandnim materijalom južnokorejskih aktivista. Sjeverna Koreja je tada najavila da će prekinuti te akcije, prenosi N1.

Međutim, u petak je grupa sjevernokorejaca koja je pobjegla na jug, saopštila da je poslala deset balona sa 200.000 letaka protiv Pjongjanga, kao i USB memorije sa snimljenim K-popom i južnokorejskim TV serijama, u pravcu Sjeverne Koreje, gdje su takvi sadržaji strogo zabranjeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:51