/ ILUSTRACIJA - FOTO: UNSPLASH
10/07/2023 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjeverna Koreja prijeti da će oboriti američke špijunske avione

U saopštenju se takođe kritikuje planirano raspoređivanje američkih strateških nuklearnih sredstava na Korejskom poluostrvu

Sjeverna Koreja je zaprijetila da će oboriti sve američke špijunske avione koji narušavaju njen vazdušni prostor i osudila planove Vašingtona da rasporedi podmornicu s nuklearnim raketama u blizini Korejskog poluostrva.

Portparol Ministarstva nacionalne odbrane Sjeverne Koreje rekao je da su Sjedinjene Države "intenzivirale špijunske aktivnosti izvan ratnog nivoa", s "provokativnim" letovima američkih špijunskih aviona tokom osam uzastopnih dana ovog mjeseca, a jedan je izviđački avion upao u njihov prostor iznad Istočnog mora "nekoliko puta", prenose agencije.

- Nema garancije da se takva strašna nesreća kao što je rušenje strateškog izviđačkog aviona američkih zračnih snaga neće dogoditi u Istočnom moru Koreje - rekao je portparol u izjavi koju prenosi službena Korejska centralna novinska agencija KCNA.

On je citirao prošle incidente kada je Pjongjang oborio američke avione.

U saopštenju se takođe kritikuje planirano raspoređivanje američkih strateških nuklearnih sredstava na Korejskom poluostrvu kao "najneprikrivenija nuklearna ucjena" Sjeverne Koreje, rekavši da predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnoj i globalnoj sigurnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:58