Олаф Шолц / - (Фото: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE)
07/03/2023 u 16:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šolc očekuje konstruktivne rezultate od evropskog predloga o Kosovu

Albanija pozdravlja plan između Kosova i Srbije – ovo je realan plan koji donosi neophodnu i dugo očekivanu normalizaciju, kazao je Rama

Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je u Berlinu da vidi "veliku spremnost" za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i da očekuje da će uskoro biti konstruktivnih rezultata od evropskog predloga o normalizaciji tih odnosa.

„Pretpostavljam da ćemo uskoro postići dobre i konstruktivne rezultate. Postoji velika spremnost da se sada omogući ono što je tako dugo izgledalo nemoguće – bilo bi dobro za mir, ali i za razvoj Kosova i Srbije“, rekao je njemački kancelar na zajednčkloj konferenciji za novinare sa Ramom, prenose agencije.

Rama je rekao da i Tirana podržava taj plan.

„Albanija pozdravlja plan između Kosova i Srbije – ovo je realan plan koji donosi neophodnu i dugo očekivanu normalizaciju. Obje strane treba da se odnose prema ovom planu maksimalno ozbiljno i sa potrebnom hrabrošću“, rekao je Rama.

Šolc je rekao i da Njemačka želi dobrodošlicu zemljama Zapadnog Balkana u Evropsku uniju što je prije moguće, dodajući da Albanija dobro napreduje ka članstvu.

Kako su prenijeli kosovski mediji Šolc je podsjetio da njemačko – francuski plan podržavaju Evropska unija i SAD i dodao da je predlog sveobuhvatan i „veoma podržan od strane Njemačke i Francuske“, kao i Evropskog savjeta u Briselu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:17