Олаф Шолц / - SHUTTERSTOCK
24/09/2022 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šolc: Rusija neće pobijediti u ratu u Ukrajini

Vidimo stravične slike rata Rusije protiv Ukrajine. Slušamo vijesti o razaranju i smrti. Znamo da Rusija neće pobijediti u ovom ratu, naglasio je njemački kancelar

Njemački kancelar Olaf Šolc istakao je danas da Rusija neće pobijediti u ratu u Ukrajini i da postoje "druga bojna polja" kojima se mora posvetiti međunarodna zajednica, prije svega glad, koja je velika opasnost.

Govoreći o situaciji u Njemačkoj, Šolc je rekao da je Berlin donio dalekosežne odluke vezano za snabdijevanje energentima i da će proći dobro kroz predstojeći period.

- Vidimo stravične slike rata Rusije protiv Ukrajine. Slušamo vijesti o razaranju i smrti. Znamo da Rusija neće pobijediti u ovom ratu - naglasio je Šolc.

On je istakao da postoje još mnoga druga bojna polja.

S tim u vezi je podvukao da je glad velika opasnost, navodeći Afriku, južnu Ameriku i Aziju.

Dodao je da je zbog toga rađeno sve kako bi se osigurao izvoz žitarica iz Ukrajine.

- Postoji i bitka oko pitanja kako da obezbijedimo snabdijevanje energentima u Evropi. Donijeli smo u Njemačkoj dalekosežne odluke kako bismo obezbijedili snabdijevanje struje, gasom, toplotom. Danas možemo reći, proćićemo dobro kroz predstojeći period - podvukao je Šolc.

Rekao je da je novi zadatak za vladu pitanje cijena struje gasa, i drugih energenata.

- Te cijene su prevelike i moraju biti smanjene. Vlada će se pobrinuti za to. Uspostavili smo komisiju i razgovaramo sa svima koji uvoze gas u Evropu i Njemačku - prenio je Šolc.

Kazao je da će i poslije tog pitanje biti daljih izazova, i s tim u vezi naglasio da je važno da se primijene paketi mjera za rasterećenje građana.

On je podvukao da je pokrenuta „mašinerija za donošenje zakona“, koji će to osigurati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:05