Jens Stoltenberg / - EPA
14/07/2024 u 22:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stoltenberg podržao napade Ukrajine na vojne objekte na teritoriji Rusije

Odlazeći generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da podržava napade Odbrambenih snaga Ukrajine na vojne objekte na teritoriji Rusije.

On je primjetio da uprkos tome što zemlje članice NATO-a postavljaju različita ograničenja Ukrajini kada je u pitanju njihovo oružje, neki od saveznika popuštaju usled ruskih napada na Hersonsku oblast, prenosi Ukrinform.

Stoltenberg je objasnio da su ukrajinske snage i prethodno izvodile udare iza konvencionalne linije fronta na ruske ciljeve koji se nalaze na ukrajinskom tlu, prenosi B92.

Kako je rat u Ukrajini promijenio Volodimira Zelenskog

‘- Ali u slučaju Harkovske oblasti, linija fronta i granica Ruske Federacije se skoro poklapaju, kako očekivati da Ukrajina neće napadati artiljeriju ili aerodrome koji se nalaze na drugoj strani fronta i, shodno tome, granicu. Stoga pozdravljam odluke saveznika, koje su otvorile mogućnost veće upotrebe oružja za gađanje ovih ciljeva - rekao je on.

Kako navodi Ukrinform, Stoltenberg je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim posle bilateralnog sastanka u četvrtak u Vašingtonu, izjavio da je jedini način da Ukrajina postane članica NATO-a njena pobjeda kao suverene i nezavisne države u Evropi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. avgust 2024 01:38