ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
23/09/2024 u 20:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tinejdžer ukrao autobus: Oštetio više od 20 vozila

U Icehou (okrug Steinburg- Šlesvig-Holštajn) 19-godišnjak je ušao u prazan takozvani zglobni autobus koji se nalazio na parkingu u ulici Gasštrase.

Tamo je sjeo za volan i u nekoliko tona teškom vozilu započeo svoju ilegalnu vožnju. Tinejdžer je prvi put izgubio kontrolu nad vozilom na parkingu i udario u nekoliko autobusa, prenose Nezavisne.

Prema saopštenju policije, tinejdžer se vozio oko pet do šest kilometara kroz centar grada Iceho. Na svom kratkom putu s gotovo dvanaest metara dugim autobusom oštetio je više od 20 vozila i ostavio trag razaranja prije nego što je konačno zaglavio na parkingu okružnog suda Iceho.

Njemačka: Policajac ukrao 180 kilograma sira i dobio otkaz

Prema informacijama, najviše je došlo do oštećenja lima na vozilima. Povrijeđenih nije bilo. U početku nije bilo jasno ima li tinejdžer iz Icehoa vozačku dozvolu.

Nakon nezgode, tinejdžer je izjavio da nije htio ukrasti autobus, već da se samo htio voziti u njemu, rekao je policijski portparol. Radilo se, dakle, o "čisto neovlaštenom puštanju u pogon" autobusa, a ne o krađi.

Nekoliko oštećenih vozila vučne službe morale su odšlepati, a oteti autobus, na kojem je 19-godišnjak takođe napravio ogromnu štetu, vraćen je, prenosi "Fenix-Magazin".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 20:33