Toyota, logo / - FOTO: UNSPLASH
02/06/2023 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Toyota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora

Toyota planira da zaposli 2,1 hiljadu radnika u fabrici akumulatora u Sjevernoj Karolini, koja će početi proizvodnju 2025. godine

Japanska kompanija Toyota uložiće dodatnih 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora za električna i hibridna vozila, koja je već u izgradnji u blizini Grinsborora u Sjevernoj Karolini.

Akumulatori proizvedeni u toj fabrici biće isporučivani Toyotinom ogromnom kompleksu u Džordžtaunu u Kentakiju, gdje će se proizvoditi prvo Tojotino električno vozilo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), novi model SUV sa tri reda sjedišta, prenosi Tanjug.

- Tojyta će svojim novim trorednim SUV-om ući u rastući tržišni segment - rekla je predsjednica Toyote za SAD Susan Elkington i dodala da će proizvodnja novog vozila odražavati putovanje kompanije ka elektrifikovanoj budućnosti.

Toyota planira da zaposli 2,1 hiljadu radnika u fabrici akumulatora u Sjevernoj Karolini, koja će početi proizvodnju 2025. godine.

Kompleks u Kentakiju sada zapošljava 9,5 hiljada ljudi koji proizvode Toyotine modele Camri, RAV4 hibridni SUV, kao i nekoliko različitih motora i druge komponente, a navodi se da će se preorijentisati na novi SUV model 2025.

Fabrika baterija u Severnoj Karolini imaće šest proizvodnih linija baterija, četiri za gasno-električna hibridna vozila i dvije za potpuno električna vozila, saopštila je Toyota.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 20:22