Unsplash, SAD zastava / - UNSPLASH, SAD ZASTAVA
02/10/2023 u 23:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tragedija u SAD: Poginuli senator, njegova žena i dvoje djece

Šerifova kancelarija saopštila je da su poginule sve četiri osobe u avionu.

Državni senator iz Sjeverne Dakote i cijela njegova porodica poginuli su kad se mali avion kojim su putovali srušio u Juti.

Smrt Daga Larsena i njegove supruge i dvoje male djece potvrđena je u ponedjeljak u mejlu koji je vođa republikanske većine u Senatu Dejvid Hog poslao svojim kolegama senatorima, prenosi AP.

Avionska nesreća se dogodila u nedjelju uveče ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Кanjonlends, koji se nalazi oko 24 kilometra sjeverno od Moaba, navodi se u saopštenju šerifa Velikog okruga objavljenom na Fejsbuku.

Šerifova kancelarija saopštila je da su poginule sve četiri osobe u avionu.

"Senator Dag Larsen, njegova supruga Ejmi i njihovo dvoje male djece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Juti. Bili su u posjeti porodici u Skotsdejlu i vraćali se kući. Zaustavili su se da dopune gorivo u Juti. Nisam siguran gdje počinje žalost sa takvom tragedijom, ali mislim da počinje molitvama za baku i djeda, preživjelog pastorka senatora Larsena i širu porodicu Daga i Ejmi. Držite svoju porodicu blizu danas",  napisao je Hog.

Istraga o padu jednomotornog Pajperovog aviona je u toku.

Nije jasno ko je upravljao avionom u trenutku pada.

Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Sjeverne Dakote 2020. Predsjedavao je panelom Senata koji se bavio industrijskim i poslovnim zakonodavstvom. Bio je i potpukovnik Nacionalne garde Sjeverne Dakote. Larsen i njegova supruga Ejmi bili su vlasnici preduzeća.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:22