Tramp / Foto: SHUTTERSTOCK
27/07/2022 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp: Da sam se zatvorio u kuću progon na mene bi odmah stao, moram da spasim Ameriku

Bivši predsjednik SAD nagovijestio da ulazi u treću predsjedničku kampanju

Bivši američki predsjednik Donald Tramp nagovijestio je da bi po treći put mogao da uđe u trku za predsjednika.

On je to poručio na skupu koji su organizovali bivši članovi njegove administracije da su pokušaj njegovog opoziva i istraga napada na Kapitol 6. januara 2021. godine smišljeni kako bi ga u tome spriječili.

- Žele da vam naude, ali zapravo žele da naude meni kako ne bih ponovo radio za vas. Mislim da u tome neće uspjeti - rekao je Tramp svojim pristalicama koji su na to povikali: „Još četiri godine“.

Tramp je to rekao na skupu Instituta America First Policy u Vašingtonu, prvi put došavši u glavni grad otkako je sišao s dužnosti u januaru 2021. godine. 

Prema medijima, bivši predsjednik bi u septembru mogao da objavi da ulazi u treću predsedničku kampanju.

Iako to nije zvanično najavio, iz govora je bilo moguće naslutiti da ne planira da ode u političku anonimnost.

Umjesto toga, istakao je da osjeća da se mora angažovati uprkos onome što je nazvao „progonom“ predsjednice Kongresa Nensi Pelosi, demokrata i povjereništva koje istražuje upad na Kapitol.

- Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno posmatrao, progon Donalda Trampa bi stao istog trena. Ali neću to da učinim. Moram da spasim našu zemlju- kazao je on. 

Tokom govora, Tramp je članove povjereništva nazvao „razbojnicima“ i ponovio ničim dokazane tvrnje da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

- Uvijek kažem da sam se kandidovao prvi put i pobijedio. A onda sam se kandidovao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to da učinimo ponovno- istakao je Tramp.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:39