Donald Tramp / - FACEBOOK
22/08/2023 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp: Idem u četvrtak u Atlantu da me uhapse

Optužnica koju je podigla velika porota u Džordžiji je četvrta protiv 45. američkog predsjednika i druga koja ga tereti da je pokušao da promijeni rezultate glasanja 2020. godine

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će se predati vlastima u četvrtak u Džordžiji, gdje je optužen da je planirao da poništi poraz na izborima 2020. godine.

„Možete li da vjerujete? Idem u Atlantu u Džordžiji u četvrtak, da me uhapse!“, napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži, prenose agencije.

Prethodno je Trampu određena kaucija od 200.000 dolara. U dogovoru o kauciji, koji su potpisali Trampovi advokati i glavna tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis, utvrđeni su uslovi za puštanje na slobodu, uključujući zabranu zastrašivanja svjedoka i opstruisanja pravde.

Trampu je zabranjeno da govori „na bilo koji način, direktno ili indirektno“ o činjenicama iz slučaja sa drugim optuženima ili svjedocima, osim preko advokata.

„To obuhvata, ali nije ograničeno na objave na društvenim mrežama ili dijeljenje objava drugih pojedanaca na mrežama“, navodi se u uredbi koju je potpisao sudija Višeg suda okruga Fulton.

Tramp je prošle nedelje, zajedno sa još 18 osoba, u Džordžiji optužen za niz krivičnih djela, u okviru plana da ostane na vlasti uprkos porazu od Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine.

Tužiteljka je svima optuženima dala rok do petka u podne da se predaju u zatvor okruga Fulton, gdje bi trebalo da budu procesuirani. Predložila je da se izjašnjavaju o krivici u prvoj nedelji septembra, a da suđenje počne u martu, podsjeća Glas Amerike.

Optužnica koju je podigla velika porota u Džordžiji je četvrta protiv 45. američkog predsjednika i druga koja ga tereti da je pokušao da promijeni rezultate glasanja 2020. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:11