Donald Tramp / - EPA
16/02/2024 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp kažnjen sa 364 miliona dolara

Bivši predsjednik SAD i njegovi sinovi osuđeni su za prevaru u Njujorku

Bivši predsednik Donald Tramp, njegova porodica i njegova kompanija kažnjeni su danas sa skoro 364 miliona dolara za građansku prevaru u Njujorku.

Odluku je donio sudija Artur Enrogon na suđenju Donaldu Trampu za građansku prevaru u Njujorku. Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms je tražila 370 miliona dolara od Trampa i saoptuženih za nezakonito stečenu dobit, navodeći da je podnio lažne finansijske izvještaje koji su mu omogućili da dobije zajmove i polise osiguranja po povoljnijim stopama.

Slučaj ide u srce Trampovog imidža uspješnog milijardera i uključuje optužbe za prevaru u vezi sa njegovim stanom u Trampovoj kuli, imanjem Mar-a-Lago i nekoliko golf terena, između ostalog.

Bivši predsjednik je svjedočio tokom suđenja i kritikovao sudiju i tužioca, tvrdeći da nije učinio ništa loše i da ga progone politički protivnici.

Presuda i za njegove sinove

Sa druge strane, na istom suđenju je odlučeno da će njegovi odrasli sinovi Donald Jr. i Erik morati da plate po četiri miliona dolara nakon što ih je sudija Artur Engoron proglasio odgovornim za više tačaka za prevaru.

Engoron je već presudio da su Tramp i njegovi saoptuženi bili umiješani u prevaru i naredio poništavanje svih poslovnih sertifikata koje posjeduju u Njujorku, što je radnja koja ostaje u čekanju na Trampovu žalbu.

Ova presuda će se baviti šest dodatnih tužbi protiv nekih ili svih optuženih, uključujući zavjeru, izdavanje lažnih finansijskih izvještaja, falsifikovanje poslovnih zapisa i prevaru u osiguranju.

Glavni tužilac Njujorka je takođe zatražio od suda da Trampu i nekim od saoptuženih zabrani da se bave nekretninama u Njujorku i da mogu da apliciraju za kredit od banaka registrovanih u državi, između ostalih zabrana koje bi mogle značajno da utiču na njega i njegove kompanije.

(Si-En-En, Dejli mejl)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:40