Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
20/09/2024 u 08:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tramp poručio američkim Jevrejima: Ako izgubim izbore bićete djelimično krivi

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je da će američki birači jevrejskog porijekla biti djelimično krivi ako izgubi na izborima 5. novembra od potpredsjednice Kamale Haris, demokratske kandidatkinje.

Pronađen eksploziv u blizini mjesta gdje će se održati Trampov miting

Tokom komentara na Nacionalnom samitu Izraelsko-američkog savjeta u Vašingtonu, bivši predsjednik se požalio da zaostaje za Haris među američkim Jevrejima, prenose Nezavisne.

Izrael bi vjerovatno prestao postojati u roku od dvije godine ako Haris pobijedi na izborima, a Jevreji bi bili dijelom krivi za taj ishod jer imaju tendenciju da glasaju za demokrate, tvrdi Tramp.

- Ako ne pobijedim na ovim izborima - a jevrejski narod bi zaista imao puno posla s tim ako se to dogodi, jer ako 40 odsto, mislim, 60 odsto ljudi glasa za neprijatelja, Izrael, po mom mišljenju, prestaće da postoji u roku od dve godine-  rekao je Tramp okupljenima, prenosi Fena.

Tramp je naveo anketu prema kojoj Haris ima 60 odsto glasova među američkim Jevrejima.

Takođe je žalio što je osvojio manje od 30 odsto glasova među američkim Jevrejima na izborima 2016. godine, na kojima je pobijedio, i na izborima 2020. godine, koje je izgubio od demokratskog predsjednika Džoa Bajdena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 08:26