Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
14/06/2023 u 08:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp se izjasnio da nije kriv: Protest ispred suda u znak podrške

Najavljeno je da će Tramp kasnije održati govor u svom golf-klubu u Nju Džerziju

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjasnio se pred sudom u Majamiju da nije kriv po optužnici koja ga tereti da je zadržao povjerljive dokumente nakon što je otišao iz Bijele kuće, prenosi VOA.

Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), optužnicom se tvrdi da su strogo povjerljiva dokumenta sa državnim tajnama bila skladištena u tuš-kabini, u kupatilu, u sali za bal i spavaćoj sobi u Trampovom letnjikovcu Mar-a-Lago na Floridi.

Kako prenosi Si-En-En (CNN), Tramp nije govorio pred sudom već je njegov advokat u njegovo ime rekao da bivši predsjednik smatra da nije kriv ni po jednoj od 37 tačaka optužnice.

CNN ukazuje i da je Tramp prvi američki predsjednik u istoriji protiv kojeg je podignuta federalna optužnica, i prenosi da je on u sudnici sjedio pogrbljen i smrknut.

Pristalice bivšeg predsjednika demonstrirale su ispred zgrade suda, a pošto je izašao odatle, Tramp je svratio do veoma posjećenog kubanskog kafea u Majamiju da pozdravi one koji ga podržavaju.

Najavljeno je da će Tramp kasnije održati govor u svom golf-klubu u Nju Džerziju.

Tramp ponovo hoće da bude predsjednik SAD i u kampanji je da postane republikanski kandidat za predsjedničku funkciju. On je podizanje federalne optužnice okarakterisao kao "miješanje u izbore".

Specijalni savjetnik i glavni istražitelj u postupku protiv Trampa, Džek Smit, založio se danas za brzo suđenje i naglasio da Tramp nije kriv dok se suprotno ne dokaže.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 15:08