Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
07/08/2023 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp: Učiniću Ameriku ponovo velikom, ovo što mi rade je nepravda

"Ono što meni radi ‘ministarstvo nepravde‘ je isto što rade države trećeg svijeta", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži „Truth Social”

Bivši američki predsjednik Donald Tramp poručio je danas da je ono što njemu radi Ministarstvo pravde isto što rade i „zemlje trećeg svijeta”, misleći na pravne postupke koji su pokrenuti protiv njega.

"Ono što meni radi ‘ministarstvo nepravde‘ je isto što rade države trećeg svijeta", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži „Truth Social”.

On je dodao da američkim vlastima to „neće proći”.

„Učinićemo Ameriku ponovo velikom”, naveo je Tramp.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je prošle nedjelje optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsjednik optužuje za prevaru SAD, zavjeru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

U junu je protiv Trampa podignuta optužnica u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsjednik iznio iz Bijele kuće, a prije toga, u martu, velika porota Menhetna podigla je optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru.

On se suočava i sa mogućom četvrtom optužnicom u Džordžiji, gdje tužioci istražuju njegove napore da poništi izborne rezultate u toj saveznoj državi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 10:57