Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
06/12/2022 u 22:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trampova organizacija proglašena krivom za poresku prevaru

Presuda o krivici dolazi kada je Tramp pod nadzorom saveznih i državnih tužilaca zbog njegovog rukovanja poverljivim dokumentima i nastojanja da se ponište rezultati izbora 2020

Porota na Menhetnu proglasila je dvije Trampove kompanije krivim po više optužbi zbog poreske prevare i falsifikovanja poslovnih zapisa povezanih s 15-godišnjom šemom prevare poreskih vlasti.

Donald Tramp i njegova porodica nisu optuženi u ovom slučaju, ali su tužioci više puta spominjali bivšeg predsjednika tokom suđenja o njegovoj povezanosti s beneficijama koje su dodijeljene određenim rukovodiocima, uključujući stanove koje finansira kompanija, najam automobila i lične troškove.

Presuda o krivici dolazi kada je Tramp pod nadzorom saveznih i državnih tužilaca zbog njegovog rukovanja poverljivim dokumentima i nastojanja da se ponište rezultati izbora 2020.

Bivši predsjednik se takođe suočava sa građanskom tužbom od 250 miliona dolara od strane državnog tužioca Njujorka u kojoj se navodi da su on i njegova odrasla djeca bili umiješani u decenijsku prevaru. Državni tužilac traži da im, između ostalih kazni, trajno zabrani obavljanje dužnosti službenika ili direktora kompanije u državi Njujork.

Tužilac Džošua Štajnglas rekao je poroti u završnoj riječi da odbace argument odbrane da je bivši finansijski direktor Tramp organizacije Alen Vajselberg bio lažni zaposleni motivisan vlastitom pohlepom.

- Cijela ova priča da je Donald Tramp blažena neznalica jednostavno nije istinita - rekao je Štajnglas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 13:31