Илон Маск / - Инстаграм
21/06/2022 u 12:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Трансродна кћерка Илона Маска мијења име: Прекида све везе са оцем

Тинејџер је једно од петоро дјеце коју Маск има са списатељицом Џастин Вилсон, која се развела од Маска 2008

Трансродна кћерка Илона Маска поднијела је захтјев за промјену имена у складу са својим новим родним идентитетом, и зато што "више не жели да буде у сродству или вези са својим биолошким оцем - на било који начин".

Захтјев за промјену имена и нови извод из матичне књиге рођених, који одражава њен нови родни идентитет, поднесен је Вишем суду округа Лос Анђелес у Санта Моници у априлу, о чему су медији недавно извијестили.

Некада Хавијер Александер Маск, који је недавно напунио 18 година, затражио је од суда да промијени род из мушког у женски, и да региструје ново име - Вивијан Џена Вилсон.

Тинејџер је једно од петоро дјеце коју Маск има са списатељицом Џастин Вилсон, која се развела од Маска 2008.

Поред дјеце с Вилсоновом, Маск има двоје дјеце са канадском музичарком Грајмс.

О посебној свађи, или некој врсти неспоразума најбогатијег човјека на планети с трансродним дјететом - за сада се не знају детаљи.

Ни адвокат који заступа Маска, као ни заступник за медије компаније "Тесла" нису одговорили на мејлове Ројтерса са захтјевом за коментар.

У мају, отприлике мјесец дана након што је поднесен документ о промјени имена и пола, Маск је изјавио да подржава Републиканску партију, чији представници подржавају низ закона који би ограничили права трансродних особа у државама САД.

Маск се осврнуо на питање трансродних особа, твитујући 2020. године: "Апсолутно подржавам транс, али све ове замјенице су естетска ноћна мора".

(РТС)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:12