/ - FOTO: UNSPLASH - NIKOLA JOHNNY MIRKOVIC STRUJA, DALEKOVOD
20/10/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Treći kolaps strujne mreže na Kubi u tri dana

Milioni Kubanaca proveli su noć u mraku s obzirom na to da je mreža za prenos električne energije doživjela treći kolaps, uprkos naporima nadležnih službi da obnove snabdijevanje strujom.

Nacionalna električna mreža prvi put se srušila u petak oko podneva nakon što je najveća elektrana na ostrvu prestala da radi. Mreža se ponovo urušila u subotu ujutru, javili su državni mediji.

Vlasti su izvijestile da je do večernjih časova postignut određeni napredak u obnavljanju snabdijevanja strujom, ali su potom objavile da se mreža ponovo urušila pred ponoć po lokalnom vremenu, piše Radio Slobodna Evropa.

Kuba ponovo bez struje: Pala električna mreža po drugi put

- U 22.25 časova ponovo je došlo do potpunog isključenja nacionalnog elektroenergetskog sistema - saopštila je kompanija za elektrodistribuciju "Havana elektrik", prenosi RSE.

Kubansko Ministarstvo energetike saopštilo je da se radi na ponovnom uspostavljanju usluge i da je došlo do "još jednog isključenja" u "zapadnom podsistemu", koji obuhvata glavni grad Havanu.

Kuba energiju dobija iz osam zastarjelih termoelektrana, kao i sedam plutajućih elektrana iznajmljenih od turskih kompanija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KUBAKOLAPSSTRUJA
20. oktobar 2024 14:16