Џастин Трудо / - Џастин Трудо
22/03/2022 u 18:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трудо обезбиједио опстанак на власти до 2025. године

- Договорили смо се да радимо заједно. Ради се о фокусирању на оно око чега се слажемо, умјесто на оно око чега се не слажемо - рекао је Трудо

Канадски премијер Џастин Трудо рекао је да је његова Либерална партија постигла споразум са опозиционом Новом демократском партијом о останку на власти до 2025. године.

 - Ово значи да током овог неизвјесног времена влада може да функционише предвидљиво и стабилно, представи и спроводи буџете и обавља услуге за Канађане - рекао је Трудо.

Трудоова Либерална партија поново је добила изборе у септембру, али није успјела да освоји већину места у парламенту и мора да се ослони на опозицију како би могла да усвоји закон.

Љевичарска партија НДП подржаће Трудоове либерале у замјену за договоре о плановима за фармацеутску и стоматолошку његу, али нец́е имати чланова у Трудоовом кабинету.

 - Договорили смо се да радимо заједно. Ради се о фокусирању на оно око чега се слажемо, умјесто на оно око чега се не слажемо - рекао је Трудо.

Трудо би могао поново да се кандидује за следеће изборе, који морају бити одржани до 2025. иако шира јавност у то сумња, јер би на власти био десет година. Његова популарност пада, а расте анимозитет на западу Канаде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:32