/ - Сребреница
11/08/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Твитер и Јутјуб уклањаће садржаjе коjима се негира геноцид у Сребреници

Подсjетимо, недавно jе Институт за истраживање геноцида Канада упутио захтjев поменутим технолошким гигантима да на своjим платформама забране негирање геноцида у Сребреници

Друштвене мреже Твитер и Јутјуб уклањаће садржаjе коjима се негира геноцид у Сребреници. То су данас Радиjу Слободна Европа поручили власници Твитера, односно Гугла, коjи газдуjе Јутјубом.

Друштвене мреже Твитер и Јутјуб уклањаће садржаjе коjима се негира геноцид у Сребреници. То су данас Радиjу Слободна Европа поручили власници Твитера, односно Гоогле-а, коjи газдуjе Јутјубом.

Подсjетимо, недавно jе Институт за истраживање геноцида Канада упутио захтjев поменутим технолошким гигантима да на своjим платформама забране негирање геноцида у Сребреници.

– Имамо jасну и успостављену политику поводом говора мржње, а коjа забрањуjе садржаjе коjима се минимизираjу или негираjу добро документовани, насилни догађаjи, укључуjући и геноцид у Сребреници. Утврдимо ли да садржаj крши те смjернице, ми ћемо га уклонити – навели су из  Јутјуба.

Сличан одговор, Радио Слободна Европа добио jе и од Твитера.

– Наша политика забране мржње тиче се широког спектра понашања. То укључуjе таргетирање поjединаца са увредљивим намjера, позивање на насиље, врсту насиља гдjе су заштићене категориjе људи биле жртве или гдjе се покушава порицање, односно минимизирање таквих догађаjа. Такође, имамо снажну политику у случаjевима глорификовања политике насиља и предузимамо мjере против таквог садржаjа и понашања коjима се величаjу или хвале насиље и геноцид – саопштили су они.

Из Института за истраживање геноцида Канада саопштили су како воде евиденциjу о садржаjима коjима се на друштвеним мрежама негира геноцид у Сребреници.

– Наjвише негациjа долази из Србиjе, затим из БХ ентитета Република Српска, Русиjе, Француске – наводе они, додаjући како систематског, организованог негирања има и у САД и Канади.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:59