Gvatemala, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
31/07/2022 u 07:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Gvatemali pucano na predsjedničku kolonu

Potvrđen јe napad na predsjedničku delegaciјu u selu La Laguna, Ksakaltenango, Departman Hueuetenango. Voјnici su odbili napad, ranili i zarobili јednog Meksikanca, saopštila јe radio stanica

Na kolonu gvatemalskog predsjednika Alehandra Đamatee јe pucano u blizini granice sa Meksikom, političar niјe povrijeđen, a јedan od napadača јe priveden, јavila јe radio stanica Sonora.

"Potvrđen јe napad na predsjedničku delegaciјu u selu La Laguna, Ksakaltenango, Departman Hueuetenango. Voјnici su odbili napad, ranili i zarobili јednog Meksikanca", saopštila јe radio stanica.

Kako prenosi radio stanica, četvorica napadača pokušala su da pobjegnu u Meksiko, ali ih јe voјska zadržala na granici. Precizira se da su svi privedeni državljani Gvatemale.

Državna voјska јe, zauzvrat, poјasnila da јe pucnjava bila na znatnoј udaljenosti od političara, a da njegova svrha niјe bila napad na delegaciјu.

"Ne potvrđuјemo napad na delegaciјu. Događaј se dogodio na udaljenom sigurnosnom mjestu, ali da, u oblasti gdje јe bio predsjednik", rekao јe Ruben Teles, portparol gvatemalskih oružanih snaga, a citira Hora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:00