ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
12/06/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U izraelskom napadu ubijen visoki komandant Hezbolaha

Visoki komandant Hezbolaha Sami Abdalah ubijen je u izraelskom napadu na jug Libana u utorak, saopštila je ta militantna grupa koju podržava Iran.

Libanski vojni izvor rekao je da je Abdalah najvažniji pripadnik Hezbolaha koji je ubijen od početka rata u Pojasu Gaze između Izraela i palestinske grupe Hamas.

Izvor je rekao da je u napadu pogođeno mjesto Džuaja na 15 kilometara od izraelske granice, i da su u njemu ubijene još tri osobe, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Hezbolah je kasnije objavio smrt još jednog svog borca, a izvor blizak tom šiitskom muslimanskom pokretu identifikovao ga je kao Mohameda Huseina Sabra.

Hezbolah, saveznik Hamasa, skoro svakodnevno razmjenjuje vatru s izraelskim snagama od početka rata u Pojasu Gaze, izazvanog napadom Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

Razmjena vatre između Hezbolaha i izraelskih snaga intenzivirana je posljednjih dana, što je izazvalo više požara s obje strane granice.

Ne komentarišući direktno napad od utorka, izraelska vojska je saopštila da je pogodila niz ciljeva Hezbolaha na jugu Libana poslije, kako je navela, 50 lansiranja koje je izveo Hezbolah na Golansku visoravan u utorak ujutro.

U više od osam mjeseci prekograničnog nasilja u Libanu je poginulo najmanje 467 ljudi, uključujući skoro 90 civila i najmanje 304 borca Hezbolaha.

Izraelske vlasti su kazale da je najmanje 15 izraelskih vojnika i 11 civila ubijeno u borbama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:45