/ - FOTO: UNSPLASH - ROCK STAAR AVAILABLE FOR HIRE - PIšTOLJ, MAFIJA, BANDA
22/03/2024 u 09:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubijen istaknuti vođa bande na Haitiju

Policija na Haitiju ubila je istaknutog vođu bande Ernsta Džulmea, poznatog kao Ti Greg, koji je pobjegao iz zatvora ranije ovog mjeseca.

Ernst Džulme je bio šef kriminalne grupe Delmasa 95, koja je dio saveza bandi koji predvodi Džimi Šerizije poznat kao Roštilj, prenosi Skaj Njuz.

Haiti: Stotine zatvorenika pobjeglo iz zatvora, pet mrtvih

Policija je Džulmea upucala u kvartu Petion-Vile u glavnom gradu Port-o-Prensu, dan nakon što je vođu druge bande, Makandala, ubila grupa odmetnutih kriminalaca, potvrdili su za Rojters izvori u lokalnoj policiji.

Haiti: Vođa bandi poručio roditeljima da ne šalju djecu u školu dok ne svrgne premijera

Na Haitiju je 3. marta uvedeno vanredno stanje nakon što je vođa bandi Šerizije pozvao sve kriminalne grupe da se ujedine i svrgnu premijera zemlje Ariela Henrija, prenosi Nova.rs.

Napadi bandi na ključne vladine ustanove počeli su 29. februara širom Port-o-Prensa, a naoružani kriminalci su palili policijske stanice, zatvorili glavni međunarodni aerodrom Tusen Luvertur i izvršili raciju u dva najveća zatvora u zemlji oslobodivši 4.000 zatvorenika.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozdravio je juče izbor članova prelaznog savjeta na Haitiju, koji bi trebalo da preuzme predsjednička ovlašćenja uoči najavljenih izbora.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:02