ЛИБАН, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
02/12/2021 u 08:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уочи Божића Либан уводи ноћни полицијски час за невакцинисане

Либан није забиљежио ни један случај инфекције сојем омикрон, али та мала земља је суочена с озбиљном финансијском кризом и брине да њен здравствени систем неће моћи да се носи са новим високим порастом инфекција

Либанске власти су најавиле да ће увести ноћни полицијски час за невакцинисане пред почетак божићних празника.

Министар здравља Фирас Абиад је тај потез означио као једну од мјера  за заустављање недавног пораста заразе корона вирусом и предострожности због појаве новог соја, јављају агенције, преносе медији.

Либан није забиљежио ни један случај инфекције сојем омикрон, али та мала земља је суочена с озбиљном финансијском кризом и брине да њен здравствени систем неће моћи да се носи са новим високим порастом инфекција.

Такозвани ковид одбор жели да избјегне увођење потпуног затварања и нада се да ће охрабрити вакцинацију већег броја људи, рекао је министар.

Због нових мјера обавезна је потпуна вакцинација јавних и службеника безбједности, припадника војске, те запослених у здравству, образовању и туризму до 10.јануара.

Министар је упозорио да ће они у противном остати без посла.

Либан је у протеклој недјељи забиљежио пораст инфекција од 34 одсто, са више од 1.000 новозаражених на дан.

У тој земљи са шест милиона становника вирусом корона је од 2020. године заражено око 670.000 људи, а готово 9.000 је преминуло.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:21