Ilustracija / - EPA-EFE, ATEF SAFADI
04/10/2024 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vašington post: Više od 20 iranskih raketa pogodilo dvije vojne baze u Izraelu

Više od 20 od oko 180 raketa koje je Iran ispalio na Izrael u utorak, probilo je protiv-vazduhoplovnu odbranu i palo kraj najmanje tri vojne i jedne obavještajne lokacije, javlja Vašington post.

Taj list je verifikovao video snimke na kojima se vidi kako 20 raketa pogađa vazduhoplovnu bazu Nevatim na jugu Izraela i tri bazu Tel Nof u centralnom dijelu zemlje.

Na drugim video snimcima se vidi da su najmanje dvije rakete pale kraj sjedišta izraelske obavještajne agencije Mosad u Glilotu, prenose izraelski mediji.

Obavljeni satelitski snimci izraelske vazdušne baze koju je gađao Iran, 32 projektila pogodila metu

Vojska Izraela je u srijedu potvrdila da su prethodne noći neke vazduhoplovne baze bile pogođene u obimnom iranskom napadu balističkim raketima, ali je naglasila da nije pričinjena šteta funkcionisanju Izraelskih vazduhoplovnih snaga.

Takođe je saopšteno da se efikasnost napada mjeri pričinjenom štetom ključnoj infrastrukturi i imovini, te brojem žrtava, a ne time koliko je raketa dospjelo do cilja.

Vazduhoplovne snage Izraela kažu da su uspješno spriječile takvu štetu i velike žrtve.

Od šrapnela jedne presretnute rakete je poginuo jedan Palestinac na okupiranoj Zapadnoj obali, a u Izraelu su dvije osobe lakše ranjene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 19:32