Nicolas Maduro / - SHUTTERSTOCK
31/08/2024 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Veliki nestanak struje u Venecueli: Vlada tvrdi da je u pitanju sabotaža

U velikom dijelu Venecuele je u petak potpuno nestala struja, uključujući i u cijelom glavnom gradu Karakasu, a Vlada predsjednika Nikolasa Madura je saopštila da je uzrok sabotaža.

- Niko neće oduzeti naš mir i spokoj venecuelanskom narodu- napisao je Fredi Nanez, ministar komunikacija, u poruci novinarima na Telegramu.

Nanez je u glasovnoj poruci rekao da je struja bar djelimično nestala u sve 24 venecuelanske države, prenosi N1.

On je prekid okarakterisao kao „očajan“ pokušaj Madurovih protivnika da nasilno svrgnu predsjednika. Tokom noći struja je sigla u mnoge dijelove glavnog grada posle jednodnevnih sporadičnih prekida.

EU ne priznaje demokratski legitimitet Maduru

Maduro je na državnoj televiziji zahvalio građanima zbog strpljenja posle haotičnog dana kada su preduzeća bila zatvorena, bolnice se oslanjale na rezervne generatore, a zatvaranje metroa u Karakasu ostavilo je desetine hiljada ljudi na cjedilu.

Venecuela je 2019. godine, tokom perioda političkih nemira, imala stalne nestanke struje, za koje je Vlada skoro uvijek okrivljavala svoje protivnike, ali su energetičari rekli da su posledica požara dalekovoda i lošeg održavanja hidrocentrala.

Mnogi energetski problemi su nestali kako se privreda te južnoameričke zemlje stabilizovala, visoka inflacija se smanjila i de fakto dolarizacija smanjila nestašice uvezene robe.

Ipak, posle prošlomjesečnog osporavanih predsjedničkih izbora, zvaničnici ponovo okrivljuju političke protivnike čak i za manje poremećaje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 16:38