Ubistvo, krv, uviđaj, forenzičari, istraga, ubica, žrtva (ilustracija) / - FOTO: UNSPLASH -
02/05/2024 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Detalji kanibalizma u Las Vegasu: Ubio čovjeka, pa mu pojeo uho i očnu jabučicu

Pomahnitali kanibal Kolin Ček (29) uhvaćen je kako jede meso sa lica muškarca nakon što mu je pojeo uho i očnu jabučicu. Prethodno ga je usmrtio na parkingu 7-Eleven u Las Vegasu, saopštila je policija.

Ček je juče izveden pred sud u Las Vegasu, gdje je pravio bizarne izraze lica, a njegov advokat je tvrdio da je “previše lud da bi mu se sudilo”.

Svjedoci su u nedelju u 4.44 ujutru pozvali hitnu pomoć nakon što su vidjeli Čeka kako ruši čovjeka, identifikovanog kao Kenet Braun na zemlju. On je „lupao Braunovom glavom o beton, djelovao je paranoično, vrištao je i vikao, i unezvereno hodao“.

Policija je navela da je Ček ubio Brauna tako što je više puta udario njegovom glavom o beton. Nesrećni čovjek preminuo je usled teških povreda glave, prenosi Blic.rs.

Stravična scena kod Muzeja ukletih

Parking 7-Eleven nalazi se na 1100 S Las Vegas Bulevaru, nekoliko koraka od čuvenog Muzeja ukletih i Male bijele kapele.

Još jedan poziv hitne pomoći upućen je u 5.33 ujutro da isti muškarac “jede lice muškarca na zemlji” na obližnjoj autobuskoj stanici. Policija je stigla četiri minuta kasnije i bila je užasnuta kada je, kako se navodi, zatekla Čeka sa krvlju i “biološkim tragovima” na licu, rukama, ustima i odeći.

Braun nije reagovao i krvario je iz glave, a nedostajali su mu lijevo uvo i lijevo oko.

Ček je klečao na zemlji pored Braunove glave, a kada su ga policajci pitali šta se dogodilo, on je bijelo gledao bez ijedne riječi, saopštile su vlasti. Ček je prebačen u bolnicu jer je “padao i gubio svijest”, dok je Braun po dolasku u bolnicu proglašen mrtvim.

Tvrdio da je "bio zaposjednut"

Ček je kasnije detektivima rekao da je beskućnik i da nije spavao pet noći zaredom, jer ga je “nešto zaposjedalo”. Navodno je tvrdio da ga je Braun “napao” i mislio je da se bori protiv duha, ali mu je “pomogla viša sila da pobjedi”.

On je, takođe, naveo da su mu glasovi koje je čuo rekli da ubije osobu po imenu Drajk, koju nije poznavao i mislio je da je to zapravo Braun

Na pitanje čime je napao Brauna, navodno je rekao “svojim zubima”, te da je “koristio zube da jede Braunove očne jabučice i uši”.

Saslušanje zakazano za 24. maj

Zamjenik glavnog javnog branioca Dejvid Vestbruk rekao je sudu da je Ček lud i da će njegovo saslušanje biti obavljeno 24. maja.

- Razgovarao sam s njim i utvrdio sam da je nesposoban - rekao je Vestbruk i dodao: "Doći ćemo do svih činjeničnih navoda, to je proces. Ali prije nego što ih dobijemo, moramo da uđemo u proceduru nadležnosti".

Ukoliko se na saslušanju utvrdi da je Ček mentalno nesposoban da bi mu bilo suđeno, on će biti poslat u mentalnu ustanovu na liječenje dok se njegovo zdravstveno stanje ne promjeni.

Čeku je određen pritvor bez kaucije i nalazi se iza rešetaka u pritvorskom centru okruga Klark.

(Dejli mejl)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:43