/ - FOTO: PRINTSCREEN/TVITER
16/10/2023 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ekvador dobio novog predsjednika

Nakon što je pomalo neočekivano dospio u drugi krug predsjedničkih izbora, rekao je da će poboljšati ekonomiju, stvoriti poslove za mlade ljude, te stati na put opasnim kriminalcima

Biznismen Danijel Noboa (35) pobijedio je na predsjedničkim izborima u Ekvadoru i tom prilikom poručio da počinje nova era Ekvadora.

"Počećemo da radimo na obnovi zemlje koja je ozbiljno uzdrmana nasiljem, korupcijom i mržnjom", rekao je Noboa obraćajući se svojim pristalicama u primorskom gradu Olonu, prenio je Reuters.

Noboa je tokom predsjedničke kampanje obećao da će obnoviti južnoameričku zemlju koja se bori sa slabom ekonomijom i sve većom stopom kriminala i nasilja.

Nakon što je pomalo neočekivano dospio u drugi krug predsjedničkih izbora, rekao je da će poboljšati ekonomiju, stvoriti poslove za mlade ljude, te stati na put opasnim kriminalcima.

Kako navodi britanska agencija, Noboa će se suočiti sa značajnim izazovima u ekonomiji, koja je uzdrmana nakon pandemije korone, uslijed čega je hiljade Ekvadoraca emigriralo, prenio je Tanjug.

Noboina porodica ima uspješnu poslovnu tradiciju - odrastao je učeći od svog oca, barona banana Alvara, koji je nekoliko puta neuspješno pokušavao da postane predsjednik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:29