Ramzan Kadirov / - FOTO: EPA
15/02/2023 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kadirov o pregovorima sa Zelenskim: Ja sam psiholog, znam da manipulišem

Snimak televizijskog nastupa čečenskog lidera na Tviteru je objavio Anton Geraščenko, savjetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine

Čečenski lider Ramzan Kadirov objasnio je za državnu televiziju Rusija 1 na koji način bi vodio pregovore sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o okončanju ruske invazije. Tvrdi da bi Zelenskog „vrlo brzo uvjerio da potpiše sva potrebna dokumenta“.

On je odgovorio i na pitanje šta bi rekao u razgovoru jedan na jedan sa ukrajinskim liderom,  prenosi Nova S.

-Ne bih ništa rekao. Natjerao bih ga da uradi šta god nam je potrebno. Ja sam psiholog, jako dobro poznajem ljude i mogu da manipulišem njima, tako da bih brzo našao prave frekvencije i postavio njega (Zelenskog) na njegovo mjesto-rekao je Kadirov, prenosi Index.hr.

Snimak televizijskog nastupa čečenskog lidera na Tviteru je objavio Anton Geraščenko, savjetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Iako Kadirov pokušava da se pozicionira kao važna ličnost u ruskoj invaziji, malo je vjerovatno da će biti pozvan na potencijalne pregovore između dvije sukobljene strane, piše Newsweek. Još i prije početka ruske invazije, grupe za ljudska prava optuživale su Kadirova za ubistva, otmice i mučenje.

Međutim, on je dodatno potvrdio svoju neslavnu reputaciju tokom rata u Ukrajini, pošto su se pojavili brojni izvještaji o brutalnosti njegove vojske, čiji pripadnici potiču iz pretežno muslimanske Čečenije.

Iako je Kadirov kritikovao ruske komandante i opštu neefikasnost ruskih vojnih operacija, on se uzdržao od direktnog kritikovanja Putina jer mu je potrebna njegova podrška da bi ostao na vlasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:48