/ - SHUTTERSTOCK
21/11/2022 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Najmanje 44 osobe poginule u zemljotresu u Indoneziji

Američki geološki institut (USGS) javio je da je zemljotres magnitude 5,4 imao epicentar u oblasti Čijandžur u provinciji Zapadna Java na dubini od 10 kilometara

Broj stradalih u zemljotresu koji je jutros pogodio indonežansku oblast Zapadna Java, blizu glavnog grada Džakarte porastao je na više od 44, javio je jedan lokalni zvaničnik za Frans pres.

-Ima desetine mrtvih. Desetine i moguće čak hiljade kuća je oštećeno. Do sada imamo 44 mrtvih- rekao je za Frans pres portparol uprave grada Čijandžura, u oblasti Zapadna Java, gdje je registrovan potres.

Prethodni bilans bio je najmanje 14 mrtvih, a javljeno je da je desetine zgrada oštećeno.

Američki geološki institut (USGS) javio je da je zemljotres magnitude 5,4 imao epicentar u oblasti Čijandžur u provinciji Zapadna Java na dubini od 10 kilometara.

Potres se jako osjetio u široj oblasti Džakarte, visoke zgrade u glavnom gradu su se ljuljale i neke su evakuisane dok su ljudi istrčavali iz njih u strahu.

Indonežanska Nacinalna agencija za katastrofe javila je da se i dalje prikupljaju informacije o mogućim nastradalim i obimu štete.

Indonezija se nalazi na „vatrenom pojasu“ Pacifika, podložnom čestim zemljotresima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:43