Insane Weather (youtube)
21/07/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Поплаве праве хаос у Румунији, има мртвих

Служба за ванредне ситуације (саопштила је данас да се ватрогасне и спасилачке службе труде да евакуишу на десетине туриста који су блокирани водом

Јаке кише у претходна 24 сата проузроковале су поплаве на 36 локација у 15 румунских округа. Према посљедњим информацијама, двије особе су погинуле.

Служба за ванредне ситуације (ИГСУ) саопштила је данас да се ватрогасне и спасилачке службе труде да евакуишу на десетине туриста који су блокирани водом.

Окрузи који су погођени су Алба, Арђеш, Ботосани, Брашов, Клуж, Караш-Северин-Ковасна, Дамбовита, Хунедоара, Неамт, Олт, Прахова, Сибиу, Тулчеа и Тимис, пренио је Ађерпрес.

-Уклонили смо воду из 19 кућа, 56 дворишта и 70 подрума. Наше колеге су такође уклониле 13 стабла која су пала на путеве и оштетила три аутомобила- додао је ИГСУ.

Према истом извору, 20 особа смјештених у хостелима у Арђешу изоловани су због поплава.

-У кампу Заноага у округу Дамбовита, због поплава током ноћи, 25 људи је блокирано у аутомобилима или приколицама. Вода се повукла, а људима је дозвољено да напусте локације. Ватрогасци су такође интервенисали у Бустенију, гдје је осам људи евакуисано-додаје се.

Видео: Insane Weather (youtube)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:33