Putin na poklon dobio pse / - FOTO:YONHAPNEWS/PRTSC
20/06/2024 u 08:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Putin odlikovan ordenom Kim Il Sunga, na poklon dobio i dva psa

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovan je ordenom Kim Il Sunga, najvišim ordenom Sjeverne Koreje tokom posjete Pjongjangu za, kako se navodi, "ogromne zasluge u razvoju dobrosusjedskih i bratskih odnosa" dvije zemlje, javio je danas sjevernokorejski radio "Glas Koreje".

Orden je Putinu uručen u srijedu, a radio napominje da je ruski predsjednik odlikovan zbog razvoja odnosa dvije zemlje do strateškog partnerstva i zbog, kako se navodi, "neraskidivih savezničkih odnosa i za otvaranje nove stranice korejsko-ruskog prijateljstva", prenijela je agencija RIA Novosti.

Orden Kim Il Sunga ustanovljen je 1972. godine povodom šezdesetog rođendana tadašnjeg predsjednika Sjeverne Koreje na predlog njegovog sina Kim Džong Ila.

Taj orden se takođe dodjeljuje institucijama i organizacijama, posebno obrazovnim institucijama, medijima i industrijskim preduzećima.

Putin i Kim su razmijenili darove, a lideru Sjeverne Koreje su dati na poklon nova limuzina Aurus i set za čaj, dok je Putin dobio nekoliko umjetničkih djela, uključujući slike i biste, prenijela je ruska agencija TASS.

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un poklonio je Putinu par sjevernokorejskih pasa rase pungsan.

Rasa lovačkih pasa pungsan uzgajana je u Sjevernoj Koreji i potiče od vukova i gotovo je nepoznata van zemlje.

Rasa je ime dobila po planinama u sjevernom okrugu Pungsan, gdje je uzgajana.Putin je u srijedu doputovao zvaničnu posjetu Vijetnamu, nakon posjete Sjevernoj Koreji tokom koje je sa liderom te zemlje Kim Džong Unom potpisao Sporazum o strateškom partnerstvu.

(VIDEO) Putin vođi Sjeverne Koreje poklonio luksuzni automobil

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:08