/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
20/04/2023 u 17:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Raketa kompanije Ilona Maska eksplodirala tokom prvog probnog leta

Ilon Mask se na tviteru zahvalio timu koji je učestvovao u, kako kaže – uzbudljivom lansiranju i istakao da je naučio mnogo toga za sledeće lansiranje koje je planirano za nekoliko mjeseci

Nova raketa kompanije Spejs eks, američkog milijardera Ilona Maska, eksplodirala je tokom svog prvog probnog leta. Bilo je predviđeno da raketa Starship bude lansirana u orbitu Zemlje, ali se srušila u Pacifiku, blizu Havaja, prenosi N1.

Staršip je, kako je ranije navođeno, najveća i „najmoćnija“ raketu u istoriji a današnje lansiranje došao je iz drugog pokušaja, nakon što je otkazano u poslednjem trenutku pre dva dana.

Kompanija je planirala da koristi Staršip za slanje astronauta i tereta na Mjesec krajem 2025, u okviru misije poznate kao Artemis 3, što je prva takva misija od završetka programa Apollo 1972. godine.

Ilon Mask se na tviteru zahvalio timu koji je učestvovao u, kako kaže – uzbudljivom lansiranju i istakao da je naučio mnogo toga za sledeće lansiranje koje je planirano za nekoliko mjeseci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 21:31