/ - FOTO YOUTUBE VIDEO: BAND JORNALISMO
25/12/2023 u 10:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rio de Žaneiro: Predao se jedan od najvećih kriminalaca

Protiv njega je bilo raspisano 12 potjernica, a Braga, poznatiji kao poznatiji kao Zinjo, predao se poslije pregovora sa lokalnim vlastima, saopštila je brazilska federalna policija

Predao se vođa jedne od najvećih kriminalnih grupa u brazilskoj državi Rio de Žaneiro, Luiz Antonio da Silva Braga, koji je bio u bjekstvu od 2018. godine, prenose mediji. ZinJo ima 12 potjernica i u bijegu je od 2018. godine, piše G1.

Protiv njega je bilo raspisano 12 potjernica, a Braga, poznatiji kao poznatiji kao Zinjo, predao se poslije pregovora sa lokalnim vlastima, saopštila je brazilska federalna policija. On je poslije hapšenja u nedjelju prebačen u zatvor. 

Rikardo Kapeli, izvršni sekretar saveznog ministarstva pravde, saopštio je da je federalna policija sprovela nekoliko istraga dok nije stigla do Zinja.

Zinjova grupa dominira zapadnim regionom Rija, gdje je nekoliko članova njegove bande ubijeno posljednjih godina. Vjeruje se da te kriminalne grupe, poznate kao "milicije", kontrolišu oko 10 odsto gradskog područja Rija, prema prošlogodišnjoj studiji neprofitne organizacije Fogo Kruzado i istraživačke grupe federalnog univerziteta Fluminense.

Milicije su se pojavile devedesetih godina i prvobitno su ih činili uglavnom bivši policajci, vatrogasci i vojnici koji su željeli da se bore protiv bezakonja u svom naselju.

Stanovnicima su naplaćivali zaštitu i druge usluge, a odnedavno su i sami počeli da se bave trgovinom drogom, prenosi "b92".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:09