/ -SCREENSHOT/YOUTUBE TREVOR JACOB
12/05/2023 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Srušio avion zbog klikova i pregleda, prijeti mu 20 godina zatvora

On „nije namjeravao da stigne do odredišta, već je umjesto toga planirao da se katapultira iz aviona tokom leta i snimi sebe kako pada padobranom, ali i svoj avion dok pada i ruši se“, saopštilo je tužilaštvo u Kaliforniji

Jutjuber koji je namjerno srušio avion zbog pregleda i klikova, izjasniće se da je kriv za ometanje savezne istrage jer je uklanjao stvari sa mjesta nesreće, kažu američki tužioci, prenosi BBC.

Trevor Džejkob (29) objavio je snimak pada svog aviona na Jutjubu u decembru 2021. godine, ustvrdivši da se radi o nesreći. Do danas taj snimak ima više od tri miliona pregleda.

Tokom nagodbe je naveo da je snimio video kao dio ugovora o sponzorstvu. Kako piše BBC, za ovo što je uradio mogao bi da dobije i do 20 godina zatvora.

Džejkob koji je bio pilot i padobranac pristao je da prizna krivicu za krivično dielo uništavanje i prikrivanje s namjerom ometanja savezne istrage, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa u saopštenju, javlja BBC.

U novembru 2021. Džejkob je uzletio sa aerodroma Santa Barbara u Kaliforniji. Bio je to solo let, s kamerama na avionu, a uz fotoaparate sa sobom imao je i padobran i selfi stik.

On „nije namjeravao da stigne do odredišta, već je umjesto toga planirao da se katapultira iz aviona tokom leta i snimi sebe kako pada padobranom, ali i svoj avion dok pada i ruši se“, saopštilo je tužilaštvo u Kaliforniji.

Avon se srušio u šumu Los Padres i to nakon 35 minuta od polijetanja. Pilot je potom otišao do mjesta pada aviona i našao kameru.

On je nesreću prijavio Nacionalnom odboru za bezbjednost saobraćaja, a kasnije je tvrdio da ne zna lokaciju pada. Ali, znao je, vratio se helikopterom, uklonio olupinu, koju je kasnije i uništio, navedeno je u saopštenju.

Kako BBC navodi, njemu je prošle godine oduzeta pilotska dozvola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:36