/ - SCREENSHOT: RADIO FREE EUROPE
19/03/2022 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) УЗНЕМИРУЈУЋЕ; Снимци из мртвачнице: Тијела Руса ноћу уносе у вагоне

Тамо има толико рањених Руса, то је ужас. Тешко је слушати њихове јауке који одјекују цијелом болницом, рекао је један пацијент

Видео који је објавио Радио Free Europe приказује војно возило Хитне помоћи које пролази кроз бјелоруски град Гомел који се налази уз границу с Украјином, преноси Index.hr.

Снимак је с почетка марта, а како преноси Daily Mail, запослени  у оближњој болници тврде да је до 13. марта више од 2500 тијела послано назад  у Русију.

Бјелоруско медицинско особље у Гомелу каже да су њихове мртвачнице препуне.

200 километара даље, али опет у подручју близу границе с Украјином, један становник града Мазира тврди: "Путници на жељезничкој станици били су шокирани бројем тијела утоварених у воз. Након што су људи почели снимати видео, војска их је ухватила и наредила им да га уклоне..."

Daily Mail преноси и изјаву доктора  из болнице у Мазиру који је рекао да немају довољно хирурга, али је и потврдио оно што је рекао грађанин: "Раније је тијела превозила хитна помоћ и укрцавали су их у руске возове. Након што је неко снимио видео о томе и објавио га на друштвеним мрежама, тијела су почели утоваривати ноћу како не би привлачили пажњу".

Од 1. марта у болници у Гомелу почели су отпуштати пацијенте због огромног броја рањених руских војника које треба лијечити.

-Тамо има толико рањених Руса, то је ужас, Ужасно су унакажени. Тешко је слушати њихове јауке који одјекују цијелом болницом-рекао је један  пацијент који је отпуштен кући.

Гомел граничи с Русијом на истоку и Украјином на југу. Највећи је бјелоруски град након Минска и главно трговинско-прометно средиште.

Украјинци тврде да су убили преко 14 хиљада руских војника, док се Руси око тога не изјашњавају. Прије око двије седмице  су руске агенције објавиле саопштење руских власти да је погинуло 500 руских војника. Број стварно страдалих тешко је независно утврдити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:05