Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
02/06/2024 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Veliki požar u okolini San Franciska, jak vjetar otežava gašenje

Vatrogasci se bore da ugase veliki požar u okolini San Franciska, u Kaliforniji, ali situaciju pogoršava vjetar koji raspiruje vatru.

U saopštenju kalifornijskog Odjeljenja za šumarstvo i zaštitu od požara požar je izbio u subotu popodne blizu grada Trejsia, udaljenog oko 96 kilometara istočno od San Franciska, na području koje se sastoji uglavnom od travnatih brežuljaka i gdje se očekuje nastavak jakih vjetrova tokom noći.

Kasno u subotu, lokalni zvaničnici su saopštili da je požar zahvatio teritoriju veličine 44,5 kvadratnih, što je povećanje u odnosu na raniji izvještaj od 40,4 kvadratnih kilometara. Odeljenje za šumarstvo i zaštitu je dodalo su dvojica vatrogasaca povređena tokom gašenja požara.

Zbog velikog požara 1,2 hiljade ljudi ostalo bez krova nad glavom

Kancelarija za hitne službe okruga San Hoakin izdala je nalog za evakuaciju, ukazujući na požar u oblasti istočno od auto-puta 580. Stanovnicima između Koral Holou Road i Trejsi Bulevara je naređeno da napuste svoje domove, a stanovnicima južno od Bulevara Trejsi je rečeno da budu spremni za evakuaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:33