Mohamed Al-Fajed / FOTO: Arhiva
19/09/2024 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Više od 20 žena optužilo Mohameda Al-Fajeda za seksualni napad: „Bio je čudovište“

Više od 20 žena tvrdi da ih je seksualno napastvovao, a neke i silovao, Mohamed Al-Fajed, bivši vlasnik jedne od najpoznatijih robnih kuća na svetu Harods u Londonu, koji je preminuo prošle godine u 94. godini, objavio je BBC.

U dokumentarcu i podkastu „Al-Fayed: Predator at Harrods“ prikupili su dokaze da, tokom Fajedovog vlasništva, Harods ne samo da nije intervenisao, već je pomogao da se prikriju optužbe za zloupotrebu, prenosi BBC.

Aktuelni vlasnici Harodsa rekli su da su „potpuno zgroženi“ optužbama i da su njegove žrtve izdane – zbog čega se prodavnica iskreno izvinila.

Incidenti su se navodno događali u Londonu, Parizu, Sen Tropeu i Abu Dabiju.

Napadi su se događali u kancelarijama Harodsa, u Fajedovom stanu u Londonu ili na putovanjima u inostranstvo – često u Parizu u hotelu Ric, koji je takođe bio u njegovom vlasništvu, ili njegovom obližnjem imanju Vila Vindzor.

- Dala sam do znanja da ne želim da se to dogodi. Nisam dala saglasnost. Samo sam htjela da se završi - kaže jedna od žena, koja tvrdi da ju je Fajed silovao u svom stanu u Park Lejnu.

Druga žena kaže da je bila tinejdžerka kada ju je Al Fajed silovao.

- Mohamed al Fajed je bio čudovište, seksualni predator bez ikakvog moralnog kompasa - rekla je ona, dodajući da su svo osoblje u Harodsu bile njegove „igračke“.

Fajed se suočavao sa optužbama za seksualni napad i dok je bio živ, ali ove optužbe su mnogo većeg obima i ozbiljnosti. Podsjetimo, Mohamedov sin Dodi poginuo je u saobraćajnoj nesreći zajedno sa princezom Dajanom 1997. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:33