Policija, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
19/10/2023 u 21:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Više od 300 demonstranata uhapšeno na Kapitol Hilu

Stotine demonstranata iz jevrejskih zagovaračkih grupa došlo je juče ispred zgrade Kongresa. Nosili su košulje na kojima je pisalo "Jevreji kažu prekid vatre sada" i uzvikivali su "neka živi Gaza"

Više od 300 ljudi uhapšeno je zbog ilegalnih demonstracija, a tri osobe optužene su za napad na policiju nakon što su se demonstranti koji traže prekid vatre između Izraela i Hamasa došli do američkog Kapitol Hila.

Stotine demonstranata iz jevrejskih zagovaračkih grupa došlo je juče ispred zgrade Kongresa. Nosili su košulje na kojima je pisalo "Jevreji kažu prekid vatre sada" i uzvikivali su "neka živi Gaza".

Demonstracije nisu dozvoljene u zgradama Kapitola, a policija je saopštila da je upozorila masu da se zaustavi prije nego što počnu da hapse.

Uhapšeni su naknadno pušteni, sem optuženih za napad na policiju koji su zadržani u pritvoru do pojavljivanja pred sudijom.

Nekoliko liberalnih članova Kongresa zalagalo se za rezoluciju o ratu Hamasa i Izraela, rekavši da izraelsko bombardovanje civila u Gazi dovodi do humanitarne krize.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:56