Volodin  / Фото: Пресс-служба Госдумы РФ
10/12/2022 u 09:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Volodin: Francuska i Njemačka moraju da plate kompenzaciju građanima Donbasa za godine genocida

Situacija u Ukrajini je posledica lažljive politike ovih država, smatra Volodin

Predsjednik Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da Francuska i Njemačka moraju da plate kompenzaciju građanima Donbasa, a da građani Evrope treba da shvate ko je kriv za probleme.

- Oni će morati da plate kompenzacije građanima Donbasa za osam godina genocida i za nanijetu štetu. Situacija u Ukrajini je posledica lažljive politike tih država - smatra on.

Dodao je da su Pariz i Berlin 2014. godine bili garanti dogovora između legitimne ukrajinske vlasti i opozicije.

- Sve se, međutim, završilo državnim prevratom u Kijevu i genocidom nad građanima Donbasa, nakon čega su zaključeni Minski sporazumi koje niko nije planirao da ispuni. Isplanirano neispunjavanje obaveza iz međunarodnog sporazuma - to nije samo gubitak povjerenja , nego i zločin za koji potpisnici Angela Merkel, Fransoa Oland i Petar Porošenko treba da odgovaraju- zaključio je Volodin.

Podsjetimo, Merkel je nedavno izjavila u intervjuu za "Cajt" da su Minski sporazumi potpisani kako bi Ukrajina imala vremena da postane jača.

- Minski sporazum iz 2014. godine bio je pokušaj da se Ukrajini da vremena. I ona je iskoristila to vrijeme kako bi postala jača, kao što danas možemo vidjeti. Ukrajina iz 2014 i 2015. godine nije isto što i sadašnja Ukrajina- zaključila je tada ona. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:12