Zaharova / Foto: PRESS-SLUžBA MID RF
02/11/2022 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zaharova: Ne nasijedajte na manipulacije Zapada, Kosovo i referendumi u Rusiji nisu isto

Zapad voli da koristi te mimove i klišee u cilju sopstvene manipulacije, kazala je ona

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova apelovala je da se ne nasijeda na zapadna poređenja kosovskog presedana i referenduma koji su održani u četiri nova ruska subjekta.

- Ne nasijedajte na proste formulacije. Zapad voli da koristi te mimove, klišee i nametnute teze u cilju sopstvene manipulacije- odgovorila je Zaharova, upitana da li se Moskva prilikom priznavanja nezavisnosti DNR, LNR i drugih regiona rukovodila kosovskim presedanom koji podrazumijeva jednostrano priznanje suvereniteta teritorija.

Ona je istovremeno apelovala da se te situacije ne porede, jer na Kosovu i Metohiji nije održan referendum, kao što je bio slučaj sa novim ruskim subjektima.

- Kad čujem pitanje da li kosovski presedan služi kao presedan za referendume u Donbasu i tako dalje, želim da podsjetim – na Kosovu nije bilo referenduma po tom pitanju. Na Kosovu nije bilo referenduma, a što se tiče Krima, Donjecka i Luganska- tamo su održani -  podsjetila je Zaharova.

Podsjetimo, referendum o priključenju Rusiji održan je od 23. do 27. septembra u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Prema rezultatima prebrojavanja glasova, ogromna većina stanovnika ovih regiona izjasnila se za prisajedinjenje Rusiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:01