Predsjednik Maldiva, Muizzu / - AGENZIA NOVA -
27/06/2024 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zbog korišćenja crne magije nad predsjednikom uhapšena ministarka na Maldivima

Policija na Maldivima uhapsila je državnu ministarku životne sredine Fatimu Šamnaz Ali Salim, saopštile su danas lokalne vlasti, dok su mediji prenijeli da je ona optužena za vršenje crne magije nad predsjednikom Mohamedom Muizujem.

Policija je saopštila da je Ali Salim uhapšena u nedelju, zajedno sa još dvije osobe, a određen joj je pritvor u trajanju od nedjelju dana, prenosi Saut čajna morning post.

Lokalna policija nije komentarisala izvještaje lokalnih medija da je ministarka uhapšena zbog navodnog korišćenja crne magije nad predsjednikom.

Prema krivičnom zakonu Maldiva, sa većinski muslimanskim stanovništvom, korišćenje magije nije krivično dijelo, ali po islamskom zakonu za to postoji kazna od šest mjeseci zatvora.

Na ostrvu Manadhoo prošle godine, tri komšije su nasmrt izbola 62-godišnju ženu nakon što je optužena za bavljenje crnom magijom, objavio je lokalni portal Mihaaru, prenio je Index.hr.

Policija je 2012. godine pokušala da razbije opozicioni politički skup nakon što je optužila organizatore da su bacili „prokletog pijetla“ na zvaničnike koji su došli da pretresu njihove kancelarije.

(VIDEO) Maldivi: Potukli se poslanici, jedan završio u bolnici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 19:51