/ - FOTO: UNSPLASH - NABEEL SYED SAOBRAćAJ, ILUSTRACIJA
06/11/2023 u 10:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog zagađenja ograničena upotreba vozila u Nju Delhiju

Odluka je donesena nakon što je kvalitet vazduha u dalje u kategoriji "veoma loše"

Vlasti Nju Delhija ograničiće upotrebu vozila na sedam dana između 13. i 20. novembra, kako bi se suzbilo zagađenje vazduha, rekao je ministar životne sredine Delhija Gopal Rai, prenose Nezvainse.

Odluka je donesena nakon što je kvalitet vazduha u dalje u kategoriji "veoma loše".

Nova pravila omogućiće vozilima sa neparnim registarskim tablicama da saobraćaju na neparne datume, a na sličan način će vozilima sa parnim registarskim brojevima biti dozvoljeno kretanje drugim danima.

NJu Delhi se često svrstava među najzagađenije gradove u svijetu svake godine uoči početka zime u novembru, kada mirni vjetrovi i niska temperatura zadržavaju zagađivače koji se emituju iz mnogih izvora.

Kvalitet vazduha je danas opisan "ozbiljan", treći dan zaredom u gradu, saopštilo je savezno tijelo za kontrolu zagađenja, što je primoralo gradsku vladu da produži zatvaranje osnovnih škola do 10. novembra.

- Postoji mogućnost da će zagađenje vazduha porasti nakon praznika Divalija - rekao je Rai, misleći na hinduistički festival 12. novembra tokom kojeg se često pale petarde, koje su zabranjene, što pogoršava zagađenje vazduha.

Utakmica Svjetskog prvenstva u kriketu u kojoj su učestvovali Šri Lanka i Bangladeš održana je u Delhiju, a organizatori su instalirali prečistače vazduha u svlačionicama igrača i koristili prskalice za vodu kako bi smanjili zagađivače u vazduhu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:20