Vladimir Zelenski / - EPA
06/09/2024 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski: Očajnički nam je potrebna dozvola partnera za udare na aerodrome

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o pripremi novog paketa vojne pomoći Ukrajini. Zelenski je poručio da je Ukrajini potrebna dozvola za udare na aerodrome.

- Imao sam dug i sadržajan telefonski razgovor sa Emanuelom Makronom. Čestitao sam mu na imenovanju novog premijera Mišela Barnijea. Francuski predsjednik je izrazio saučešće u vezi sa ruskim napadima na Lavov, Poltavu i druge gradove i zajednice -  navodi se u sinoćnjem saopštenju pres službe ukrajinskog predsjednika.

Uoči sastanka kontakt grupe u formatu Ramštajn, Zelenski i Makron razgovarali su o nastavku odbrambene saradnje, pripremi novog paketa vojne pomoći Francuske, kao i o mogućnosti zajedničke proizvodnje nekih vrsta oružja, prenosi Ukrinform.

Zelenski: Ukrajina će predložiti plan za okončanje rata

- Još jednom sam naglasio: očajnički nam je potrebna dozvola naših partnera za udare na aerodrome sa kojih poleću nosači protivvazdušnih raketa, tako da računamo na jedinstvo naših saveznika po ovom pitanju -  istakao je Zelenski.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:01