Володимир Зеленски / - SHUTTERSTOCK
21/08/2023 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zelenski tvrdi da Ukrajina neće razmijeniti teritorije za mir

On je rekao da se ne može zaboraviti obaranje malezijskog aviona MH17, kao ni masakri u Buči i Marijupolju, samo zato što je prošlo vrijeme

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne zna ništa o bilo kakvim skrivenim sporazumima koji bi primorali Ukrajinu da razmeni svoje teritorije za mir, i insistira da Rusi moraju da snose odgovornost.

- Ne znam o kakvim se sporazumima negdje razgovara, o kakvoj razmjeni naših teritorija. Imamo jedan dokument – formulu mira. Imamo jednu želju – mir. Formulisali smo kako mi to vidimo. Spremni smo za otvorenu diskusiju sa našim kolegama, tako da svijet bude na istoj strani – na strani pravednog mira uz potpunu obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine - naglasio je Zelenski.

On je rekao da se ne može zaboraviti obaranje malezijskog aviona MH17, kao ni masakri u Buči i Marijupolju, samo zato što je prošlo vrijeme.

- U Rusiji vjerovatno razmišljaju ovako: zaboraviće te stvari i nekako ćemo se dogovoriti. Ovo je pitanje pravde. Nećemo tek tako dolaziti ni do kakvih dogovora. Neko mora da odgovara, a mi znamo imena tih ljudi - poručio je predsjednik Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:44