Letovi u Evropi / - FLIGHTRADAR24
22/09/2022 u 08:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO _ FOTO) Život nema cijenu: Pogledajte koliko koštaju avionske karte na relaciji Moskva - Beograd

Rusi su se na Guglu masovno raspitivati kako da napuste zemlju. Indeks upita na Guglu za izraz "Kako napustiti Rusiju" u utorak je dostigao maksimum

Odmah nakon objave predsjednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji, veliki broj ljudi poželio je da napusti tu zemlju, a zbog toga su i cene avionskih karata u poslednja 24 sata značajno skočile.
Gotovo svi letovi iz Rusije su već popunjeni, a cijena preostalih karata je skočile su na astronomski nivo.

image

Nove cijene

- SKRINšAT

Prema Google Flights-u, a kako prenose nemački mediji, najpovoljnija karta za let iz Moskve ka Istanbulu prije dva dana je koštala 1.154 eura, a juče duplo više, oko skoro 200.000 rubalja, što je oko 3.000 eura.

Danas je stanje potpuno drugačije i cijene lete u nebo. Prema nekim informacijama koje su se pojavile na internetu kompanija Emirejts za let na relaciji Moskva - Beograd traži od 7.000 do preko 8.000 eura.

Rusi su se na Guglu masovno raspitivati kako da napuste zemlju. Indeks upita na Guglu za izraz "Kako napustiti Rusiju" u utorak je dostigao maksimum.

Na sajtu Flajtrada se jasno vidi kako je povećan broj letova iz Moskve i Sant Peterburga za Istanbul i Beograd:

Zahtjevi su dostigli vrhunac u 18:00, na osnovu podataka Gugl trendova. Nedugo pre toga pojavile su se informacije o obraćanju Putina i ministra odbrane Sergeja Šojgua. Za pitanje emigracije najviše su bili zainteresovani stanovnici Habarovskog kraja na krajnjem istoku Rusije, koji se graniči sa Kinom.

Podsejtimo, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao jej ukaz o djelimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svjetskog rata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:56