Potpisivanje memoranduma / -FCCG
28/05/2024 u 11:38 h
Vera SamolovVera Samolov
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Filmski centar Crne Gore započeo novu saradnju

Filmski centar Crne Gore je tokom trajanja nedavno završenog 77. Filmskog festivala u Kanu potpisao Memorandum o saradnji sa Francuskim nacionalnim centrom za kinematografiju.

Memorandum su potpisali Aleksandra Božović, direktorica FCCG i Olivier Henrard, zamjenik generalnog direktora Francuskog nacionalnog centra za kinematografiju i animiranu sliku (CNC), stoјi u saopšteu FCCG.

Božović јe istakla da je potpisivanje memoranduma o saradnji sa CNC-om pokazatelj uspjeha rada FCCG u oblasti razvoja savremene crnogorske kinematografije i njene međunarodne promocije.

Memorandum predstavlja značajan korak ka unapređenju filmske industrije u Crnoj Gori, otvarajući nove mogućnosti za koprodukcije, distribuciju i stručno usavršavanje, čime se dodatno učvršćuje veza između crnogorskih i francuskih filmskih profesionalaca.

FCCG јe potpisao i ugovor sa vodećom evropskom organizacijom za obuku, razvoj i umrežavanje producenata EAVE, u cilju razvoja crnogorske kinematografije i talenata, kao i omogućavanja sticanja znanja od najboljih svjetskih stručnjaka u oblasti produkcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 18:14