Изложба графика Александра Радевића / -фото: Хотел
05/05/2022 u 22:13 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Излажба графичара Александра Радевића

Мотив и инспирациjа умjетника су митолошка бића из фолклора и сеоских прича смjештена у модерном свиjету

Изложба радова академског графичара Александра Радевића под називом "Снови, тролови и џинови" биће отворена сјутра у галериjи хотела "Кју"у Подгорици у 18.30. Изложбу ће отворити историчарка умjетности Луциjа Ђурашковић.

Радевић ће се представити са графикама, линорезима и комбинованим техникама. Мотив и инспирациjа умjетника су митолошка бића из фолклора и сеоских прича смjештена у модерном свиjету, фрагменти снова и виђење диjелова снова на jави. Радевић ће нас увести у окружење тролова, џинова, људи химера са тиjелом човjека а главом гаврана или вране, и слично.

Радевићеви радови представљаjу jединствен пут самоспознаjе и осjећања коjи су га од почетка стваралаштва до данас водили од цртежа до графике, преко колористичких и сликарских рjешења до скулптуре. Радевић се у своjим истраживањима ниjе држао класичних приступа и ограничаваjућих материjала, већ jе неконвенционалним комбиновањем техника и материjала, кроз разне циклусе, приказивао како се његов "рукопис" развиjао, а о чему свjедочи и његова самостална изложба "Снови, тролови и џинови".

Александар Радевић рођен jе 1990. године. Основне студиjе Факултета ликовних умjетности на Цетињу завршио jе 2012. године на одсjеку Графика, а специjалистичке студиjе 2013. године у класи Анке Бурић, код коjе jе дипломирао 2015. године Експерименталну графику. Излагао jе на 25 колективних и самосталних излозби у региону и ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:52