GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2024 / -SHUTTERSTOCK
03/01/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Horoskop za 2024: Šta zvijezde poručuju Strijelcima, Jarčevima, Vodolijama i Ribama

Narednih 365 dana po Zodijaku otrkiva astrolog Olga Savić

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali "na ivici" – bilo da taj "prelazak preko ivice" označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid "ušuškanosti" i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor "izlet u nepoznato", nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

 

image

Horoskop STRIJELAC

-ILUSTRACIJA

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine "spuste sidro" i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku "u punom sjaju". Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

 

image

Horoskop JARAC

-ILUSTRACIJA

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par "kikseva" jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

 

image

Horoskop VODOLIJA

-ILUSTRACIJA

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak....ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko "odlijepite" već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti "slaba tačka" – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše "zaglavili" u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

 

image

Horoskop RIBE

-ILUSTRACIJA

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo "sami" u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti "čisti" po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do "opipljivih" potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:40