Horoskop, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
03/10/2024 u 10:00 h
DAN porrtalDAN porrtal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Horoskop za oktobar: Vaga će goreti u strastima, Strijelac se upušta u tajnu vezu

Kakve poteze vuku zvijezde u narednih mjesec dana otkriva astrolog, Olga Savić.

Ko voli jesen – blago njemu. Ko ne voli – nek se utješi teglom ajvara, džema ili mirisom pečenih paprika. No, voljeli je ili ne – ona je tu. A tu su i Sunce i Merkur u znaku Vage, Venera u Škorpiji i retrogradni Pluton u znaku Jarca. U znaku Riba su retrogradni Saturn i retrogradni Neptun, a u znaku Bika retrogradni Uran. U znaku Blizanaca je Jupiter, u znaku Raka je Mars, a Mjesec se smjestio u znak Djevice.

Od 2. oktobra imamo mlad Mjesec u znaku Vage i prstenasto pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratnom aspektu sa Marsom, dok je vladar pomračenja Venera u znaku Škorpije. Više puta smo do sada spominjali da su pomračenja „okidači“ za nove životne faze i da promjena u prvom trenutku, u prvom „naletu“ dešavanja – može donijeti dramatičnost, osjećaj gubitka ili nervozu. Pred nama su promjene najprije u emotivnim i poslovnim partnerstvima, a svakako je da ovo nebesko dešavanje može ukazati  i na probleme u saobraćaju, u komunikaciji, po trgovinskim pitanjima, može zakomplikovati ugovore i dogovore, donijeti teškoće i probleme sa djecom i mladima, ali se i negativno odraziti kroz naše finansije – najprije kroz porast troškova i kroz suštinsku „borbu“ za finansijsku stabilnost.

Od 9. oktobra Jupiter u znaku Blizanaca kreće retrogradnim hodom koji će trajati sve do februara 2025. godine. Sve ono što niste stigli da uradite, sve ona mjesta koja niste uspjeli da obiđete iz ko zna kog razloga, svi oni ljudi koje ste propustili da kontaktirate, svi oni sa kojima ste izgubili komunikaciju ili je prekinuli, sve ono što niste imali vremena da naučite, sve ono što ste uradili ofrlje – sada imate priliku da se vratite korak unazad i ispravite. 

Merkur iz znaka Vage 13. oktobra prelazi u znak Škorpije. Iz znaka u kojem je ravnoteža najbitnija, koji pokušava kulturno i sa manirima da kaže ono što ima (a da pri tome nikoga ne uvrijedi) Merkur prelazi u znak koji je direktan, koji ne uvija ništa u šarene papiriće, koji govori glasno, jasno i najprije – istinito. I istu takvu istinu i traži od onih sa kojima radi, koje voli ili koji su mu bliski – pa neće biti čudno ako ovih dana budemo „kopali“ po tajnama – i tuđim, ali i svojim.

Od 17. oktobra imamo pomračenje i pun Mjesec u znaku Ovna. Pa će nekome „pasti mrak na oči“, pogotovo što je pun Mjesec u kvadratnom aspektu sa Marsom iz Raka. I „bitke“ će se voditi po pitanju emocija, biće impulsivnih, naglih i neočekivanih poteza a sve možemo doživljavati vrlo isključivo i prasnuti za svaku sitnicu.

Tog 17. i Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strijelca. Iz dubokih, ali mutnih i ustalasanih škorpionskih reka prelazi u široka prostranstva Strijelca. Iz znaka koji donosi ograničenja prelazi u znak slobode. Iz znaka pesimizma u znak optimizma.

A 22. oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Mi ulazimo u centralni dio jeseni, a Škorpije u vrijeme slavlja i rođendana.

I stigosmo do kraja ovog „pomračenog“ oktobra... pred nama je jedan dosta mentalno i fizički naporan mjesec koji će nas „pogurati“ u mnoge bitke. Najteže će biti one unutrašnje, one koji vodimo sami sa sobom. Mjesec krajeva i mesec krajnosti. Pa, neka nam je sa srećom!!!

 

image

Horoskop vaga

- ILUSTRACIJA

VAGA

Ljubav

Pomračenje Sunca i mlad Mjesec u vašem znaku početkom oktobra, a dvije nedjelje kasnije pomračenje i pun Mjesec u partnerskom polju – pokazatelj su više nego velikih promjena koje „hvataju startnu poziciju“. Jaka i intenzivna energija je prisutna i kod partnera i kod vas što može donositi sitne (i one ne baš sitne) zađevice i nervozu. Stabilni odnosi će ovo lako prevazilaziti, pronalaziti kompromis i čak biti u mogućnosti da naprave veće, pozitivne promjene vezane za budućnost odnosa. Nestabilni odnosi su sada na klackalici – pa da ne biste „otklackali“ prema prekidu i kraju – budite više spremni da porazgovarate i prilagodite se jedno drugom. Slobodne Vage – odnosi započeti u ovom mjesecu (a imaćete prilika!) donijeće vam da letite po sedmom nebu, ronite u dubinama ljubavi i gorite u strastima. Jedna riječ – burno.

Posao

I Vage mogu u ovom mjesecu da naprave presjek po pitanju postojećeg posla. E sad – da li će to biti „voljni“ presjek ili će vam se „izmaći stolica“ – to već zavisi od ličnih natalnih postavki. U svakom slučaju – pred vama je mjesec intenzivnih borbi – i po pitanju finansija i po pitanju odnosa sa saradnicima, ali i po pitanju ostvarivanja vaših ambicija i planova. Pregovori vam hoće ići od ruke (naročito u prvoj polovini mjeseca), ali samo ako ne budete brzali i ukoliko budete spremni da napravite po koji ustupak.

Zdravlje

Blaži pad imuniteta a pojačavanje stresa i nisu neki posebno dobar preduslov za stabilnu zdravstvenu situaciju. Budite odgovorniji prema sebi.

 

image

Horoskop ŠKORPIJA

- ILUSTRACIJA

ŠKORPIJA

Ljubav

I pored sumnji, talasa ljubomore i posesivnosti koje će se, u većoj ili u manjoj mjeri provlačiti tokom cijelog mjeseca, i pored ne baš sjajne komunikacije tokom prve dekade oktobra – Škorpije teško da će moći da se istinski požale kada su njihove emotivne relacije u pitanju. Možda ćete moći da se požalite na svoj detektivski mozak koji stalno burgija u pokušajima da pronađe razlog za dramu, možda ćete moći da se požalite na posao i obaveze koji će vas razvući na sto strana – ali na partnera – teško. I ako biste malo htjeli da utišate misli i da samo saslušate svoje srce, ono bi vam reklo – hej, ma sve je u redu – opusti se i uživaj! Slobodne Škorpije – kao što su otvorene mogućnosti za tajnu vezu sa zauzetim osobama, kao što postoji i šansa da uđete u neki vid „čudne“ ljubavi, isto tako imate priliku i da uhvatite nešto baš baš dobro. Pred vama je jedan inspirativan mjesec za ljubavne prilike (ali i neprilike).

Posao

Oktobar mjesec će protresti dobrano vaš poslovni sektor. Da se odmah razumijemo – ne pričamo o tektonskim poremećajima kao što je otkaz itd – već govorimo o promjenama koje ćete vi uvesti u poslovnu svakodnevicu, ali govorimo i o novim projektima/saradnjama/dogovorima kao i o značajnim obavezama koje vas čekaju. U ovom ste mjesecu poslovna aždaja – sa potpunom fokusiranošću, organizovanošću i sposobnošću da proniknete u svaki, pa i najmanji detaljčić. I da – biće para.

Zdravlje

Pad imuniteta može biti povezan sa pojačanim fizičkim, ali i mentalnim trošenjem. Uvedite se u red i više posvetite vremena sebi.

 

image

Horoskop STRIJELAC

- ILUSTRACIJA

STRIJELAC

Ljubav

Što više dobre energije i smijeha, što više aktivnosti sa partnerom – kroz putovanja, kroz pojačanu društvenost i viđanje sa zajedničkim prijateljima, što više nekih zajedničkih projekata i planova –to će biti bolje po vaš odnos i davati vama lično stabilnost. Jer, postojaće periodi tokom oktobra kada se sumnje lako uvlače u vas, kada mozak radi preopterećeno i šapuće vam neke negativne misli. Postojaće i dani kada ćete se osjećati jako usamljeno i nesigurno i biće vam potrebna sigurnost od strane voljene osobe (a ona možda neće biti u mogućnosti da vam je da jer će biti preokupirana obavezama ili preumorna). Slobodni – zaljubiti se ili ući u vezu sa osobom sa kojom se dobro razumijete, sa kojom komunikacija teče lako, sa kojom je vaše raspoloženje blistavo i sjajno – to da! Ući u tajnu vezu ili se vratiti u prošlost – ne.

Posao

Snalazite se i u najkomplikovanijim ili najzapetljanijim poslovnim odnosima, saradnjama, dogovorima, obavezama. Vaša energija nije ni malo loša – doduše, povremeno ćete imati kratkotrajne „padove“ – vjerovatno u danima kada je obaveza previše – i to najprije zato što ćete pokušavati da završite sve odjednom i da svima izađete u susret. Mislite malo i na sebe – zna se šta su prioriteti, isto kao i što se zna ko ili šta može da sačeka. Veća, pozitivna promjena stoji tokom druge dekade oktobra.

Zdravlje

Energetski se jeste jednim dijelom digli, ali još uvijek ste u fazi pojačanog umora i osjetljivosti. I ovde je potrebno da sebe stavite na prvo mesto.

 

Olga Savić, astrolog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 10:02