Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
04/10/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Horoskop za oktobar: Vodolija širi poslovne aktivnosti, Ribama nove ljubavne prilike hrle u zagrljaj

Sve tajne mjeseca oktobra otkriva astrolog Olga Savić.

Ko voli jesen – blago njemu. Ko ne voli – nek se utješi teglom ajvara, džema ili mirisom pečenih paprika. No, voljeli je ili ne – ona je tu. A tu su i Sunce i Merkur u znaku Vage, Venera u Škorpiji i retrogradni Pluton u znaku Jarca. U znaku Riba su retrogradni Saturn i retrogradni Neptun, a u znaku Bika retrogradni Uran. U znaku Blizanaca je Jupiter, u znaku Raka je Mars, a Mjesec se smjestio u znak Djevice.

Od 2. oktobra imamo mlad Mjesec u znaku Vage i prstenasto pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratnom aspektu sa Marsom, dok je vladar pomračenja Venera u znaku Škorpije. Više puta smo do sada spominjali da su pomračenja „okidači“ za nove životne faze i da promjena u prvom trenutku, u prvom „naletu“ dešavanja – može donijeti dramatičnost, osjećaj gubitka ili nervozu. Pred nama su promjene najprije u emotivnim i poslovnim partnerstvima, a svakako je da ovo nebesko dešavanje može ukazati  i na probleme u saobraćaju, u komunikaciji, po trgovinskim pitanjima, može zakomplikovati ugovore i dogovore, donijeti teškoće i probleme sa djecom i mladima, ali se i negativno odraziti kroz naše finansije – najprije kroz porast troškova i kroz suštinsku „borbu“ za finansijsku stabilnost.

Od 9. oktobra Jupiter u znaku Blizanaca kreće retrogradnim hodom koji će trajati sve do februara 2025. godine. Sve ono što niste stigli da uradite, sve ona mjesta koja niste uspjeli da obiđete iz ko zna kog razloga, svi oni ljudi koje ste propustili da kontaktirate, svi oni sa kojima ste izgubili komunikaciju ili je prekinuli, sve ono što niste imali vremena da naučite, sve ono što ste uradili ofrlje – sada imate priliku da se vratite korak unazad i ispravite. 

Merkur iz znaka Vage 13. oktobra prelazi u znak Škorpije. Iz znaka u kojem je ravnoteža najbitnija, koji pokušava kulturno i sa manirima da kaže ono što ima (a da pri tome nikoga ne uvrijedi) Merkur prelazi u znak koji je direktan, koji ne uvija ništa u šarene papiriće, koji govori glasno, jasno i najprije – istinito. I istu takvu istinu i traži od onih sa kojima radi, koje voli ili koji su mu bliski – pa neće biti čudno ako ovih dana budemo „kopali“ po tajnama – i tuđim, ali i svojim.

Od 17. oktobra imamo pomračenje i pun Mjesec u znaku Ovna. Pa će nekome „pasti mrak na oči“, pogotovo što je pun Mjesec u kvadratnom aspektu sa Marsom iz Raka. I „bitke“ će se voditi po pitanju emocija, biće impulsivnih, naglih i neočekivanih poteza a sve možemo doživljavati vrlo isključivo i prasnuti za svaku sitnicu.

Tog 17. i Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strijelca. Iz dubokih, ali mutnih i ustalasanih škorpionskih reka prelazi u široka prostranstva Strijelca. Iz znaka koji donosi ograničenja prelazi u znak slobode. Iz znaka pesimizma u znak optimizma.

A 22. oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Mi ulazimo u centralni dio jeseni, a Škorpije u vrijeme slavlja i rođendana.

I stigosmo do kraja ovog „pomračenog“ oktobra... pred nama je jedan dosta mentalno i fizički naporan mjesec koji će nas „pogurati“ u mnoge bitke. Najteže će biti one unutrašnje, one koji vodimo sami sa sobom. Mjesec krajeva i mesec krajnosti. Pa, neka nam je sa srećom!!!

 

image

Horoskop JARAC

- ILUSTRACIJA

JARAC

Ljubav

Pojedini parovi mogu, naglašeno tokom prve dvije dekade oktobra – imati dosta komplikovan odnos i ne baš toliko sjajnu komunikaciju. Ok, ovo može biti posledica spoljašnjih okolnosti – i u tom slučaju je važno da ne dozvolite da one ne utiču na vas dvoje i na mir u vašoj emotivnoj relaciji. Gledajte da budete više otvoreni jedno prema drugom, kao i da svaki slobodan trenutak iskoristite za nešto konstruktivno ili predah od svega. Naravno, postoji šansa i da neke emotivne relacije u ovom periodu dođu u ozbiljan zastoj, pa čak i da se donese odluka o prekidu. Ja mogu samo da vas savetujem da prije odluke dobro razmislite šta je ono što je najbolje po vas. Slobodni – dok se zauzeti bore sa nemirima, slobodni se mogu „boriti“ sa udvaračima – kojih u ovom periodu ima više, bilo da su stari ili glanc novi.

Posao

Pomračenje Sunca u polju karijere početkom mjeseca zaista može u svojoj početnoj fazi donijeti napeta i turbulentna dešavanja na poslu, a kod nekih od vas čak i prekid u postojećoj firmi – ali to ne znači da ova dešavanja nisu ipak povoljna po vas. Ukoliko ostanete bez posla ili svojom voljom napustite posao – vama se već u drugom dijelu oktobra ili početkom novembra otvaraju nove poslovne šanse. Ukoliko su pak dešavanja na poslu turbulentna – ona samo označavaju promjenu dosadašnjeg načina funkcionisanja, ali uskoro i pozitivne pomake po vas.

Zdravlje

Umjerena fizička aktivnost je potrebna da biste se osjećali dobro, ali i da biste izbacili napetost iz sebe. Nešto vam je tokom oktobra osjetljiviji respiratorni sistem.

 

image

Horoskop VODOLIJA

- ILUSTRACIJA

VODOLIJA

Ljubav

Pomračenje Sunca koje se dešava u partnerskom polju komunikacije i dogovora, aktivnosti – kao i pomračenje i pun Mjesec koje se dešava u vašem polju komunikacije – pokazatelj su da je parovima tokom većeg dijela oktobra najbitnija stavka – razgovor i dogovor. Jer, ne samo što ćete se na komunikaciji saplitati, već je vjerovatno da će vas oboje obaveze odvlačiti i da velikog prostora samo za vas dvoje neće biti. Niko ne priča negativno o emocijama i strastima, jer one su svakako tu – ali će vam ovaj mjesec ipak „zadati“ lekciju razumijevanja, kompromisa i poštovanja onoga što ste se dogovorili. Slobodne Vodolije – poslovni segment, izlasci i društveni život – mjesta su na kojima vas čekaju prilike za dešavanja. Svi odnosi započeti u ovom mjesecu biće intenzivni, burni i više nego strasni.

Posao

Vrlo zahtjevan poslovni period, ne u smislu nekih dubokih ili turbulentnih promjena (eventualno su moguća neka manja unapređenja) već u smislu zadataka koje će ovaj mjesec postaviti ispred vas. Jer Vodolijama se poslovne aktivnosti prilično „šire“ – otvaraju se nove saradnje, nova tržišta (to može biti i inostranstvo) a poslovna svakodnevica je tako ispunjena dešavanjima, da zahtijeva od vas svu moguću fokusiranost, odgovornost i pažnju. No, ako je za utjehu – prilično lijepo ćete zaraditi.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, dosta umora i pojačan stres. Bilo bi dobro da nešto mijenjate – da, blaga fizička aktivnost jeste potrebna, ali je potreban i dobar san i odmor.

 

image

Horoskop RIBE

- ILUSTRACIJA

RIBE

Ljubav

Dosta povoljnosti pratiće Ribe u emotivnom životu tokom oktobra – iako ste voljena osoba i vi dosta posvećeni privatnim i poslovnim obavezama – ipak uspijevate da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo a što je još ljepše – zajednički trenuci hoće biti ispunjeni dobrom energijom,snažnim emocijama i jakim strastima. Komunikacija je dosta kvalitetna tokom većeg dijela mjeseca, jedino tokom prve dekade može biti par nervoznih momenata zbog nerazumijevanja – ali ovo su sitne zađevice koje ne bi trebale da imaju uticaj na stabilnost vašeg odnosa. Što se slobodnih Riba tiče – ljubavne šanse su tokom oktobra prilično naglašene – da, kod nekih od vas jeste prisutna prošlost (bilo da je u pitanju realni kontakt ili samo povezanost osjećanjima), ali se mora priznati da vam i nove ljubavne prilike hrle u susret. Snažne.

Posao

Najveći usponi, ali i najveći padovi će tokom oktobra biti kroz finansijski segment. Da, Ribe mogu prilično zaraditi u ovom periodu – ali vam kroz ovaj mjesec stoji i znatno povećanje troškova – kroz redovne obaveze, kroz ulaganje u posao ili kroz porodicu i dom. Nešto će vam svakako odvlačiti novce. Što se posla tiče – energija vam je dobra, u kvalitetnom ste radnom elementu i voljni za akciju. Tokom prve dekade mjeseca mogući su manji nesporazumi sa saradnicima – nakon toga je jednostavnija situacija.

Zdravlje

Dosta ste mentalno opterećeni, mada se mora priznati da se i fizički trošite, možda i preko svojh granica. U drugom dijelu oktobra osjetljiv respiratorni sistem.

 

Olga Svaić, astrolog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 10:02